Vítězství našich děvčat na Poháru ČR dorostenek … !

O uplynulém víkendu 27. – 29. 8. se v areálu pražského oddílu Spartaku Modřany uskutečnil celorepublikový turnaj dorosteneckých družstev, která se covidu přizpůsobené soutěži umístila ve svých oblastech na druhých místech. Jedním ze zúčastněných byl i náš celek TJ Přeštice. Dalšími účastníky byla družstva Drakenu Brno (jižní Morava), Sokola Krčín (východní Čechy), TJ Spartaku Modřany (středočeská oblast), TJ Žatec (severočeská oblast) a TJ Sokola Osek nad Bečvou (severní Morava).

Nutno dodat, že náš celek, přestože začal v prvním  utkání hodně nervózně a proměňoval své útočné akce jen velmi obtížně, se zlepšoval zápas od zápasu a roli jednoho z favoritů potvrdil celkovým vítězstvím.


Klečící: Michaela Chocová, Michaela Živná, Kateřina Kováříková, Olga Strejcová, Adéla Novotná, Markéta Taflíková, Adéla Buberlová
Stojící: Karel Tušek, Petra Hronová, Kateřina Havlíčková, Lenka Sýkorová, Stela Peklová, Edita Otýsová, Petr Živný

Výsledky jednotlivých utkání:

TJ Přeštice – TJ Žatec 18:12 (8 : 4), – TJ Spartak Modřany 20 : 12  (10 : 5), – TJ Osek n/Bečvou 36 : 11 (17 : 6), – Draken Brno 18 : 17 (8 : 9), – TJ Sokol Krčín  25 : 14 (16 : 8)

Na vstřelených brankách se podílely Adéla Buberlová (44 b.), Kateřina Kováříková (32), Michaela Živná (24), Stela Peklová (14), Michaela Chocová (3)

Dalšími členkami družstva byly obránkyně Olga Strejcová (nejlepší obránkyně turnaje), Adéla Novotná, Petra Hronová, Markéta Taflíková, Kateřina Havlíčková a brankářka Lenka Sýkorová. Trenérem družstva je Petr Živný, funkci vedoucího družstva zastává Karel Tušek.

Stručné hodnocení trenéra a vedoucího družstva:

„Velmi vydařená akce. V pěkném prostředí, za kvalitní péče pořadatelů, za velké a hlučné podpory rodičů a příznivců, kteří za družstvem v hojném počtu dojeli a nakonec i s vítězným koncem pro družstvo. Škoda jen nepříznivého počasí, které naše hráčky i fans team v prvních třech utkáních vůbec nešetřilo. Děvčata se zpočátku rozehrávala velmi pomalu, křečovitě, avšak v závěrečných dvou rozhodujících utkáních zabrala a předváděla svoji rychlou a útočně snad i pohlednou házenou. Pro kolektiv do další činnosti velké povzbuzení a to nejen herní, ale i co se týče party. Pokud děvčata zůstanou pohromadě, mají v tomto sportu budoucnost.“